Bine ai venit, Vizitator
Username: Parolă: Amintește-mă

SUBIECT: nu toate raspunsurile sunt la autoritatile locale.

nu toate raspunsurile sunt la autoritatile locale. acum 6 ani 6 luni #251

 • Vot
 • Avatarul lui Vot
 • Offline
 • Fresh Boarder
 • Mesaje: 1
 • Karma: 0
As vrea sa-mi exprim si eu parerea legata de anumite probleme ridicate aici.
M-am mutat in Dumbravita de 11 ani.

1. Faptul ca Primaria Dumbravita tine cu dintii de autonomie e un lucru bun pentru noi toti. Suna bine povestile cu "megainvestitiile" pierdute din cauza faptului ca nu s-a creat zona metropolitana, dar nu cred ca trebuie sa ne vindem asa ieftin cum ni se cere. Vor prelungi linia "14", dar cu pretul banilor pe care eu il voi plati de acum inainte! Eu platesc impozit aici si banii merg in Parcul Rozelor sau inspre un sens giratoriu de prost gust in centrul Timisoarei.
2. Nu e presiune la apa. Ok, asa e. Din pacate, desi exista 5 puturi forate presiunea cu care pleaca din pompe are o medie de 2 bari. E clar ca nu poate ajunge in gospodariile dvs mai mult de 1.2 - 1.5 bari. Cred ca reteaua de azbociment (de la soseaua principala) , care e foarte veche, nu face fata unei presiuni mai mari. De ce nu se schimba reteaua cu probleme?? sau macar - de ce nu se schimba in acelasi timp cu cea de canalizare?
Mai spunea cineva ca "primaria nu vrea sa se lege de Aquatim". E simplu: Retelele sunt ale Asociatiei de apa canal Dumbravita. De ce sa incaseze bani Aquatim? Credeti ca Aquatim a vrut sa auda acum 10- 11 ani de extinderi de retele pe strazile dvs, in "vatra noua" dinDumbravita?? Nu! Au fost executate de Asoc apa canal D-vita. La fel si E-on si Romtelecom...etc.
3. Cand ati cumparat parcela pe care ati construit si locuiti acum, sunt convins ca ati avut mai multe oferte, de ex cu strazi pietruite sau asfaltate, insa vi s-au parut cam scumpe. Nu vreau sa fiu vehement, dar acum veniti si cereti ca din banii mei (ma refer la banii din impozitul pe care il platesc eu)sa vi se asfalteze strada, implicit sa va creasca valoarea imobilului. Nu vin cu reprosuri, dar va rog sa puneti problema asa si probabil imi veti da dreptate. M-am mutat de 3 ori in Dumbravita si numai la o adresa nu am avut asfalt, DAR AVEAM TROTUAR IN FATA CASEI SI BORDURI (pe care nu le-am asteptat de la primarie) PENTRU DRUM INTRE CARE AM MAI SI INTINS NISTE PIATRA CONCASATA. Iesiti va rog in fata casei si verificati... la un front de 20 ml: 40 ml borduri= 80 eur, 25 mp pavaj = 150 eur !!!!?????
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: nu toate raspunsurile sunt la autoritatile locale. acum 6 ani 6 luni #252

 • Damian
 • Avatarul lui Damian
 • Offline
 • Fresh Boarder
 • Mesaje: 2
 • Karma: 0
Hai sa prezentam si un alt punct de vedere::kiss:

1. Pt Linia 14 trebuie urgent gasita o solutie de prelungire. Daca Dumbravita facea parte din Timisoara sau zona metropolitamna cred ca era un subiect rezolvat. Marea majoritate a cetatenilor din Dumbravita sunt conectati la activitatea Timisorii iar deplasarea cu masina personala in acest moment e obligatorie. Ce facem cu copii , batrinii si alte categorii defavotizate care nu detin sau nu pot folosi mijloace personale de transport ?

2. Dumbravita are nevoie de Aquatim. Aquatim e un operator regional care acceseaza fonduri europe de milioane de euro atit pt Timisoara cit si pt alte locatii unde a devenit operator. Din pacate e posibil sa ajungem in situatia in care sate departarte de Timisoara sa aiba o infrastructura corect dimensionata si pusa la punct iar noi sa vorbim in continuare de lipsa de presiune de apa supercalcaroasa si pompe pt reteaua de canalizare insuficient dimensionata
Asociatia comunala ajuns la un punct in care nu are fonduri si know how pt a mai dezvolta si moderniza reteaua. Ea si-a indeplinit rolul si e momenmtul sa lase unei companii puternice sa dezvolte mai departe infrastructura acestei localitati
3. impozitele si taxele noilor veniti au contribuit major la dezvoltarea localitatii. Sa nu uitam ca inainte de aceasta dezvoltare imobiliara remacabila Dumbravita nu avea strazile adiacente asfaltate. Cred ca in acest moment zona noua contribuie cu mai mult (aici vorbind si de impozite platite de agenti economici) la bugetul comunei iar acestor oameni trebuie sa li se acorde respectul cuvenit. Practic la fel ca si colonistii din vestul salbatic au construit si extins localitatea cu banii lor si efortul propriu . Vorbesc de drumuri , curent, apa si gaz !!! Acesti oameni au platit si tot acesti oameni au contribuit la bugetul comunei (asfaltindu-se strazi in zona veche) desi marea lor majoritate au ramas timisoreni (cu CI , cu jobul , cu modul de viata etc)
Dpdv drumuri primaria nu va avea niciodata capacitatea financiara de a asfalta rute noi catre Timisoara care sa decongestioneze DJ sau de ce nu strazile din zonele noi. Practic suprafata Dumbravitei e acum de 6/7 ori mai mare decit vatra veche a satului.


Concluza este ca :
Noi avem nevoie de banii Timisorii si nu ei de ai nostri pt finantarea unor proiecte majore de infrastructura . Sper ca reorganizarea teritoriala sa conduca la comasare comunelor din jurul Timisorii in structura orasului Timisoara. E nevoie de un concept comun de dezvoltare dar si de o eficienizare a costurilor cu administratia publica :silly:
Ultima editare: acum 6 ani 6 luni  de Damian.
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: nu toate raspunsurile sunt la autoritatile locale. acum 6 ani 6 luni #253

 • Focus
 • Avatarul lui Focus
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Mesaje: 62
 • Thank you received: 4
 • Karma: 0
Parerea mea:

1. Nu cred ca "ne vindem" daca intram in zona metropolitana si sunt convins ca primaria Timisoara este in mai mare masura capabila de a putea organiza Dumbravita. Prelungirea liniei de troleibuz RATT este necesara avand in vedere slabele servicii oferite in momentul de fata. Prelungirea liniei RATT se va face din fonduri europene (si parcul Rozelor la fel :) ).

2. Este o mare diferenta intre capacitatea Aquatim (tehnica, intelectuala si organizatorica) si asociatia apa-canal Dumbravita care a aparut initial pentru un sat cu cca 2000 de oameni. Retelele sunt subdimensionate si nu vad o ameliorare a serviciilor in viitorul apropiat fara investitii majore. Faptul ca primaria refuza sa distribuie apa de la Aquatim - macar in zilele cu probleme este o chestiune de bun simt la adresa cetatenilor comunei.

3. Cunosc Dumbravita de vreo 10 ani. Ani in care a fost asfaltata vatra veche a satului - s-a tras canalizare si gaz acolo. Si toate astea s-au facut din banii noilor proprietari pe masura ce acestia au aparut in toti acesti ani. Deci situatia cu banii este un pic "inversa" decat veniti si cereti din banii mei. Sunt intradevar de acord insa ca asteptarile oamenilor sunt mai mari decat posibilitatile primariei. In general romanul nu vede mai departe de usa curtii lui. Este o chestiune de bun simt care ne carcterizeaza. Asteptam in permanenta pe cineva sa vina sa ne faca ...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re: nu toate raspunsurile sunt la autoritatile locale. acum 6 ani 5 luni #261

 • thex
 • Avatarul lui thex
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Mesaje: 42
 • Thank you received: 2
 • Karma: 2
Buna ziua,

Locuiesc de doi ani in acesta comunitate si consider ca administatia locala, are un rol major in a face viata locuitorilor mai buna. Cea mai simpla solutie ar fi sa intram in zona metropolitana Timisoara. De ce gandesc asemenea multor oameni?
Pentru ca:
- nu mai suport praful din sat (trafic de masini grele pe toate drumurile care aduc noroi din zonele in dezvoltare - ar trebui prevazut un acces special pentru aceste zone, parcarea pe spatii verzi sau care ar trebui sa fie verzi de pe drumul principal - nu sunt instituite amenzi si chiar daca ar fi nu are cine sa le aplice - cu doi politisti comunitari care sunt invizibili)
- apa e calcaroasa si nu are presiune vara
- nu avem semne de circulatie
- nu avem transport in comun
- nu resurse financiare/umane pentru a continua dezvoltarea urbei in spirit urban
- nu vor putea face nimic in privinta cainilor comunitari
- nu exista interes pentru a spori confortul cetatenilor pri reglementari ale cosiliului local

Abordarea dificila ar fi o administatie locala care sa se gandeasca la cetateni, la o dezvoltare durabila in parteneriat cu Timisoara, intr-un mod corect, si NU in functie de interese...
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.654 seconds