Stiri

Forum

Anunturi

Publicitate

Cine e Online

Avem 16 vizitatori și nici un membru online

Ultimele comentarii

cisterna Dumbravita

 

In cadrul programului integrat de gestionare a calitatii aerului realizat anul trecut la nivelulul judetului Timis, se constata faptul ca localitatea Dumbravita se incadreaza in zonele in care nivelurile concetratiilor unuia sau mai multor poluanti sunt mai mari decat valorile limita (de ex. NO2, respectiv pulberi in suspensie PM10). Ca efecte asupra sanatatii ale celor doi poluanti amintiti anterior se remarca afectarea aparatului respirator prin diminuarea capacitatii respiratorii, inflamatii si intoxicari.

In consecinta una dintre directiile pe care este angajata Primaria Dumbravita spre a creste calitatea aerului din comuna noastra este achizitionarea in acest an a unei masini de maturat asfaltul cu aspirator, repsectiv a unei cisterne pentru spalarea soselelor, achizitii in caloare de cca. 100.000 de Euro.

Aceste informatii au fost preluate de la Agentia pentru Protectia Mediului Timis.

Comentarii   

#2 Victoria L. 19-04-2011 07:43
Este nevoie urgenta de aceasta masura, este inadmisibil cat praf exista intr-o localitate care se vrea a fi un "cartier" rezidential de lux.
#1 Maria Ignea 13-04-2011 06:53
E de salutat această idee şi ar trebui urgentată, deoarece infectiile respiratorii sunt tot mai multe si nu se mai termină.Gradul de poluare fiind foarte mare e de dorit ca asemenea masini care aspira si spala praful să fie prezente chiar şi în Timişoara,unde în ultima vreme nu se face chiar nimic.Ar trebui, ca şi poliţia locală care se ocupă cu protecţia mediului să se implice şi să ia măsuri în această direcţie.

Ultimele discutii din forum

Când va circula un microbuz 17M în zona CORA? S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi www.sursadevest.ro/administratie/item/12...minibusele-ratt.html), dar care NU trece în Dumbrăvița, ci...
Troleibuz RATT in Dumbravita S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi http://www.sursadevest.ro/administratie/item/1255-rutele-pe-care-vor-circula-minibusele-ratt.html ), dar...
Fosa septica Cât vă costă vidanjarea unei fose medii(de 4-5 persoane)? Prețurile au cam crescut, cei care vidanjau cu 100 de lei au dispărut, ba chiar și cu 150 sunt greu de găsit (și...
Calitatea apei In curand voi deveni locatar al Dumbravitei :) Am inteles ca una dintre probleme este duritatea apei. Sfaturi pentru un sistem de dedurizare sunt binevenite!
Teren dumbravita lac Nici o opinie, sfat? :(