Stiri

Forum

Anunturi

Cine e Online

Avem 72 vizitatori și nici un membru online

Ultimele comentarii

 

Dumbravita cea mai dezvoltata comuna din Romania

În luna aprilie a acestui an Consiliul Consultativ pentru Regionalizare a publicat un studiu care prezintă printre altele un top al celor mai dezvoltate localităţi sub aspect social din România.

În cadrul acestui clasament comuna Dumbrăviţa se situează pe primul loc, urmată de comuna Corbeanca (la 15 km de București, cunoscută prin zonele rezidenţiale deosebite pe care le are) și orașul Voluntari situat în imediata proximitate a capitalei.

Ipoteza de la care a plecat acest studiu este că: "o localitate cu statut administrativ, comună sau oraș, este cu atât mai dezvoltată, în condițiile actuale din România, cu cât :

  • nivelul mediu de educație al locuitorilor săi este mai ridicat,

  • starea medie de sănătate este mai ridicată,

  • vârsta medie a populației este mai redusă,

  • starea materială a gospodăriilor componente este mai bună,

  • consumul public pentru o bună locuire este mai ridicat."

Astfel, ordonarea localităţilor a fost realizată pe baza Indicelui de Dezvoltare Sociala Locală (IDSL) care ia in calcul indicatori precum: nivelul de educaţie la nivel de comunitate, vârsta medie, speranţa de viaţă la naştere, numărul de autoturisme la mia de locuitori, suprafaţa medie pe locuinţă, consumul de gaze pe locuitor, categoria de mărime a localităţii.

Studiul se numeşte "Disparități și fluxuri în fundamentarea social-economică a regionalizării administrative a României" şi poate fi descărcat aici.

Comentarii   

+1 #5 Gdan 07-07-2013 11:11
"Avem proiecte de extindere a canalizării de 1,4 milioane euro, proiecte pe mediu, urmează să construim o sală polivalentă, un cămin cultural mai mare.Au mai fost demarate proiecte mari pentru construirea Centrului de zi pentru îngrijirea copiilor, în valoare de aproape opt milioane de lei, Incubatorului de afaceri, de aproape cinci milioane de lei şi de prelungirea liniei de troleibuz cu Timişoara, în valoare de 13 milioane de lei“, a declarat Nicolae Constantin, project manager la Primăria din Dumbrăviţa."

Dl. manager prioritatile 0 nu sunt sali polivalente si camine culturale! In Romania si in cele mai saracute zone unde nu se mai misca cam nimic se anunta astfel de investitii inerte si consumatoare de bani degeaba.
Drumuri, canalizari, parcuri, trafic- cu supratraversari ca sa fie fluente, linii transport decente, gradinite, scoli private incurajare; extindeti corect localitatea daca vreti bani la buget din taxe si impozite!
+1 #4 Gdan 07-07-2013 11:02
S-au luat dupa numarul de case construite! la fel ca Voluntariul mult prea umflat dar cu strazi vai de ele, calvar de folosit masina proprie, trotuare lipsa, canalizare .. in topul acela primele ar fi Sibiul sau Corbeanca de departe.
+2 #3 zoey112 03-07-2013 19:16
Da, pai articolul este o minciuna totala. Regret foarte mult ca m-am mutat in DUMBRAVITA, a fost cea mai mare gresala pe care am facut-o in toata viata mea! :cry:
Drumuri proste si neasfaltate, terenuri inundate, coada la iesirea din dumbravita, nu avem canalizare... si multe altele :cry: :sad:
+4 #2 Je 22-05-2013 13:52
Strazi neasfaltate ! Apa de la retea plina de calcar si fara presiune vara ! Indicatoare de circulatie pe strazile laterale lipsa ! Semafor la primarie si nu la scoala ! POlitisti locali inscriptionati cu POLITIA care stau cu spatele la trecerea de pietoni de la scoala ! Camioane de mare tonaj ce se plimba stinga dreapta fara problema ca pulitistii locali stau la cafea ! Caini vagabonzi cu sutele ! Coada la intrarea si iesirea din in Timisoara ! Despre care Dumbravita se vorbeste ! Sunteti VARZA !
+7 #1 Lia 18-05-2013 21:22
Daca se luau dupa strazile asfaltate cu siguranta nu se mai afla pe primul loc!

Ultimele discutii din forum


Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 626

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 627

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 628

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 629

Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/rdum0937/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 635
Asfaltarea strazilor Va recomand sa mergeti impreuna cu vecini cati mai multi si cu pozele la prima sedinta de consiliu pana nu se asfalteaza si sa va tineti de capul lor pana va dau o solutie. Altfel...
Radioactivitatea din zona Padurii Verzi Sunteti destul de departe de zona unde a fost sonda.
Alegeri Locale pentru Primaria Dumbravita 2016 CL Dumbravita 2016: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT --- MALAC VICTOR PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT --- HAŢEGAN IOAN PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT --- CIONCĂ DANIEL PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT...
Plata Canalizare - asociatia veche Salut, Si eu sunt in aceeasi situatie pe strada Cervantes 29. Si eu am fost nevoit sa platesc peste 600 euro cand am cumparat terenul prin 2004. Am auzit pe cineva spunand ca...
Teren pentru tineri Au ramas fara teren. PUZ-ul pentru tineri era planificat pe fosta pasune comunala, dar legislatia nu le mai da voie sa o scoata din circuit. Acum cred ca se cauta alt teren de la...