Stiri

Forum

Anunturi

Publicitate

Cine e Online

Avem 68 vizitatori și nici un membru online

Ultimele comentarii

Little People

Pe data de 2 octombrie culoarea galben straluceste!

Asociatia Little People, cunoscuta la nivel national datorita serviciilor complexe oferite domeniului oncopediatric si existentei Clubului Temerarii, cea mai mare si activa comunitate de tineri supravietuitori de cancer, invita publicul larg sa sarbatoreasca si in Romania, Ziua Internationala a Supravietuirii. Cu ocazia acestei zile, asociatia a pregatit o serie de actiuni si activitati in fiecare din orasele in care isi desfasoara zilnic activitatea in beneficiul copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer.

 

In Timisoara, mesajul solidaritatii va fi transmis si prin intermediul unui spectacol de teatru de papusi si un atelier creativ, in care personajul principal este Leul cel Curajos.

Spectacolul va avea loc, marti, 2 octombrie 2012, incepand cu orele 14:00-15:00, la Caminul Cultural Dumbravita, str. Petofi, nr. 33 (langa Primarie), unde elevii claselor I-IV a Scolii Gimnaziale din Dumbravita, reprezentata de Director Nicola Adrian si Director Adj. Denes Ildiko, vor fi condusi intr-o fascinanta Aventura cu Leul Curajos!

Scopul acestui program este, ca prin intermediul unei povesti frumoase si al unui Leu simpatic, sa ii invatam pe copii despre sanatate, sa le reducem teama fata de contextul medical, sa ii invatam sa fie deschisi si prietenosi cu copiii care au fost bolnavi si se reintorc la scoala si, nu in ultimul rand, sa fie ei insisi curajosi si luptatori in fata oricaror siuatii de boala. Teatrul de papusi prezinta povestea unei fetite pe nume Ema, care ajunsa la spital, il intalneste pe Leul Curajos si impreuna descopera ca in timpul analizelor, ea este o floare minunata, iar seringa este ca o albinuta harnica care ii culege nectarul; medicul este un super-erou si un prieten care impreuna cu celulele vesele din perfuzie si din injectie o ajuta pe Ema sa lupte neinfricata si sa il invinga pe Dragonul cel Rau. Cand se intoarce la scoala, Ema intampina dificultati, insa foarte curand reuseste sa ii faca pe colegi sa descopere ca in spatele unei fetite palide si slabite, este de fapt o fetita curajoasa si invingatoare, nerabdatoare de joaca si bucuriile scolii.

Poarta galben in scoala Dumbravita

Leul cel Curajos este mascota programului de interventie Nu Mi-e frica! creat la nivel national ca o platforma de suport a pacientilor, care ofera posibilitatea copiilor sa se joace cu materiale sanitare, sa invete intr-un mod neintruziv despre procedurile medicale, sa ii familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical si alte aspecte legate de boala. Programul Nu Mi-e Frica este desfasurat zilnic in Timisoara, pe sectia de oncopediatrie a Spitaluilui Clinic de Urgenta pentru Copii ,,Louis Turcanu”, precum si in alte 5 sectii de oncopediatrie din tara.

Proiectul Nu Mi-e Frica! este sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul pentru Sanatatea Copiilor, care a oferit suport financiar in achizitionarea materialelor creative, instruirii studentilor voluntari ai Asociatiei Little People si implementarii proiectului. Activitatile se continua in fiecare zi cu Aventura Leului Curajos, devenind parte din Programul zilnic de suport al pacientilor pe care Asociatia Little People il desfasoara in tara.

Asociatia Little People este o organizatie non-profit, care are o experienta de 16 ani in oferirea serviciilor psihosociale in domeniul medical, asigurand suport zilnic si programe de interventie complexe copiilor si tinerilor bolnavi de cancer internati in sectiile de oncopediatrie din Timisoara, Cluj, Bucuresti si Iasi. Prin jocuri, povesti si activitati creative, specialistii si voluntarii Asociatiei Little People ajuta copiii si familiile acestora sa faca fata mai usor bolii si tratamentului, le ofera oportunitati de joaca, invatare si exprimare, ii ajuta sa fie curajosi si invingatori in fata bolii. In 2006 a infiintat Clubul Temerarii, al adolescentilor romani care au invins cancerul, numarand in prezent aproape 300 de membri din 85 de localitati ale tarii.

Katie Rizvi

Fondator Asociatia Little People Romania si Clubul Temerarii

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Amalia Kuglis

Coordonator Timisoara

tel. 0758105141

Ultimele discutii din forum

Când va circula un microbuz 17M în zona CORA? S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi www.sursadevest.ro/administratie/item/12...minibusele-ratt.html), dar care NU trece în Dumbrăvița, ci...
Troleibuz RATT in Dumbravita S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi http://www.sursadevest.ro/administratie/item/1255-rutele-pe-care-vor-circula-minibusele-ratt.html ), dar...
Fosa septica Cât vă costă vidanjarea unei fose medii(de 4-5 persoane)? Prețurile au cam crescut, cei care vidanjau cu 100 de lei au dispărut, ba chiar și cu 150 sunt greu de găsit (și...
Calitatea apei In curand voi deveni locatar al Dumbravitei :) Am inteles ca una dintre probleme este duritatea apei. Sfaturi pentru un sistem de dedurizare sunt binevenite!
Teren dumbravita lac Nici o opinie, sfat? :(