Stiri

Forum

Anunturi

Publicitate

Cine e Online

Avem 77 vizitatori și nici un membru online

Ultimele comentarii

Asa cum am putut afla anul trecut (incubator-de-afaceri-la-dumbravita), Primaria Timişoara împreună cu Dumbrăviţa şi-au propus realizarea unui incubator de afaceri în cadrul unui program regional de dezvoltare.

Mergând pe această idee, la mijlocul acestei luni, pe site-ul primariei Timişoara a apărut următorul anunţ de presă:

"

Structuri locale pentru sprijinirea afacerilor în comuna Dumbrăviţa – Incubator de afaceri

Cod SMIS 26443

Data publicării anunţului: 14.02.2012

Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de creştere”

 

Autoritatea de management: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Municipiul Timişoara, în parteneriat cu Comuna Dumbrăviţa, anunţă lansarea, începând cu data de 15 decembrie 2011, a proiectului „Structuri locale pentru sprijinirea afacerilor în comuna Dumbrăviţa – Incubator de afaceri”.

 

Valoarea totală a proiectului este de 4.840.672,15 lei, din care:

Asistenţă financiară nerambursabilă: 1.776.273,92 lei

Cofinanţarea partenerilor la cheltuieli eligibile: 1.776.273,93 lei

Cheltuieli neeligibile: 358.692,92 lei

TVA: 929.431,38 lei

 

Obiectivul generalal proiectului constă în realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor pentru încurajarea iniţiativei antreprenoriale locale ce vizează conservarea meşteşugurilor tradiţionale, în vederea dezvoltării durabile a mediului de afaceri din zonele mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic ale Polului de Creştere Timişoara, având ca obiective specifice:

Construirea, în comuna Dumbrăviţa, a unui incubator de afaceri menit să contribuie la sprijinirea start-up-ului IMM-urilor, inclusiv a microîntreprinderilor, ce va conţine spaţii destinate producţiei şi serviciilor;

Asigurarea dotărilor necesare şi a servicilor de suport pentru firmele incubate, care să contribuie la reducerea cheltuielilor indirecte ale acestora, în vederea creşterii competitivităţii lor pe piaţă.

Structura de sprijin pentru IMM realizată prin prezentul proiect va putea asigura găzduire pentru un număr de maxim 17 firme – beneficiari direcţi ai proiectului –din care:

4 IMM-uri cu activităţi productive, în domeniul meşteşugurilor tradiţionale, care vor beneficia atât de spaţiu pentru dezvoltarea activităţii de producţie şi depozitare (hala) cât şi de câte un birou administrativ, locate pe o perioadă de incubare de 3 ani,.

5 IMM-uri cu activităţi în sectorul serviciilor, în special serviciile către intreprinderi, către populaţie, serviciile inteligente şi creative, care vor beneficia de spaţii de birouri cu acces la reţelele de telecomunicaţii (telefonie şi internet) şi birotică, locate pe o perioadă de incubare de 3 ani.

8 IMM-uri cu activităţi în sectorul serviciilor, ce vor beneficia de spaţii de lucru complet echipate, închiriate pe perioade scurte.

 

Grupul ţintă al proiectul este reprezentat de întreprinzători locali, în special tineri, IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi, aflaţi la inceputul activităţii lor economice (sau la start-up) care nu îşi pot permite închirierea unor spaţii de lucru la preţul pieţei libere şi care solicită a fi găzduite în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor. Se are în vedere în primul rând sprijinirea firmelor productive cu activitate care conservă meşteşugurile locale sau au un grad ridicat de inovare şi creează o valoare adăugată mare.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Primăria Municipiului Timişoara.

Persoană de contact: Daniela Ghinea, manager de proiect

Telefon: 0256-408342; fax: 0256-493019

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

"

Ultimele discutii din forum

Când va circula un microbuz 17M în zona CORA? S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi www.sursadevest.ro/administratie/item/12...minibusele-ratt.html), dar care NU trece în Dumbrăvița, ci...
Troleibuz RATT in Dumbravita S-a vorbit luna trecută (în martie) de un traseu în zona Cora (vezi http://www.sursadevest.ro/administratie/item/1255-rutele-pe-care-vor-circula-minibusele-ratt.html ), dar...
Fosa septica Cât vă costă vidanjarea unei fose medii(de 4-5 persoane)? Prețurile au cam crescut, cei care vidanjau cu 100 de lei au dispărut, ba chiar și cu 150 sunt greu de găsit (și...
Calitatea apei In curand voi deveni locatar al Dumbravitei :) Am inteles ca una dintre probleme este duritatea apei. Sfaturi pentru un sistem de dedurizare sunt binevenite!
Teren dumbravita lac Nici o opinie, sfat? :(