Stiri

Forum

Anunturi

Cine e Online

Avem 61 vizitatori și nici un membru online

Az Újszentesi Római Katolikus Templom és Plébánia (Temes megye)

{bepiv}PanoCato/cat.jpg{/bepiv}

Dumbrăviţa a fost o filiala a parohiei Mehala din Timişoara, dar între timp numărul credincioşilor s-a mărit cu cei care s-au mutat din Secuime, Stanciova, Grănicerii, Sânmartinu Maghiar, Otelec şi alte localităţi. Acum circa 40 de ani PATER JÁNOS a decis că în locul micii casei de rugăciuni trebuie clădită o biserică. În baza acestei decizii şi a iniţiativei lui P. JOHANNES (sub numele real BLUM BENEDIKT) care a reuşit să obţină finanţare din Germania,

Biserica ortodoxa

Comuna suburbană Dumbrăviţa din judeţul Timiş, cu mai vechile denumiri Ujszentes sau Zenta Noua, reprezintă poarta de intrare a Municipiului Timişoara pe drumul judeţean Timişoara-Lipova şi are tendinţa de a se unifica cu oraşul.

Localitatea a fost înfiinţată în jurul anilor 1880 prin hotărârea regelui Ferdinand, purtătorul coroanei regale a Austro-Ungariei. El a dislocat şi mutat familii de maghiari reformaţi (calvini) din localitatea Szentes din Ungaria, aşezându-i în vecinătatea cetăţii Timişoarei. Aici au defrişat pădurea creând o aşezare sătească denumind-o Ujszentes (Senteşul Nou).